This day will never happen again

This day will never happen again
This day will never happen again

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πώς καταλαβαίνεις...

Αλήθεια.
Μια αστεία λέξη.
Κι όμως πόσο δυσεύρετη την κάνουμε πολλές φορές για τον εαυτό μας.

Γι' αυτά που αισθάνεται η ψυχή, η σκέψη πολλές φορές δεν έχει λόγια. Η φαντασία όμως, το όνειρο, μας λέει πάντα την αλήθεια, γιατί πηγάζει από κάτι βαθύ που ευτυχώς μένει απροσπέλαστο σε εμάς.

Να κρίνεις τους ανθρώπους από αυτό που σε κάνουν να αισθάνεσαι. Να κρίνεις και τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Η αλήθεια πράγματι πονάει. Μα κρύβει μέσα της λύτρωση. Γιατί η ψυχή σου εγκαθίσταται και προσανατολίζεται μόνη της, χωρίς τη γαμημένη σου σκέψη. Δε σε χρειάζεται, εσύ πρέπει απλά να την ακολουθείς, όπως και όλα τα πράγματα που η αλήθεια τους σε ξεπερνά.

Ήξερα γιατί φοβάμαι τον εαυτό μου. Και δε θα πάψω να τον φοβάμαι ποτέ. Οποιοδήποτε προϊόν σκέψης επιβάλλεται χωρίς να είναι έτοιμη η ψυχή, την σκοτώνει, τη σαπίζει, την καλύπτει. Μα και όταν η ψυχή γίνει άκριτη ως προς τον εαυτό της, και άπληστη, μένει εύκολα ανευχαρίστητη.

Να είσαι ευαίσθητος ως προς τον εαυτό σου. Είμαστε πλάσματα που εύκολα ανθίζουν και μαραίνονται. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε όσα νιώθουμε, το λάθος ξεκίνησε όταν θυσιάσαμε την αλήθεια, και πήρε σβάρνα τις αποφάσεις μας, κι αυτές μαζί τους, εμάς.

Γύρνα πίσω.
Κοίταξε γύρω.
Και τότε πήγαινε εκεί που θέλεις.

Και ποτέ, μα ποτέ μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Είσαι ήδη, όλα οσα θα χρειαστεί ποτέ να γίνεις. Απλά δε σ' ακούς.

2 σχόλια:

  1. Αντιδρω αισχρα, σφοδρα, βιαια, οταν ακουω ανθρωπους να κρινουν ανθρωπους. Κυριως ανθρωπους για πραγματα που κανουν, χωρις να εχουν καποιο αντικτυπο ουσιαστικο στις ζωες μας. Ομως αυτο το "Να κρίνεις τους ανθρώπους από αυτό που σε κάνουν να αισθάνεσαι." καπως μου τραβηξε θετικα την προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή