This day will never happen again

This day will never happen again
This day will never happen again

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ξύπνημα με τον ήλιο


Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει περισσότερο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, από το φως του ήλιου. Ο τρόπος που επιλέγουμε να ζήσουμε την αρχή της ημέρας μας, όχι μόνο δείχνει τη γενικότερη στάση μας απέναντι στον εαυτό και τη ζωή μας, αλλά επιπλέον επηρεάζει τη διάθεση και την αποδοτικότητά μας εκείνη τη μέρα.
Δεν χρειάζεται να είσαι "πρωινός τύπος", χρειάζεται απλά να αφιερώσεις λίγο χρόνο εκτιμώντας τις ευεργετικές ιδιότητες ενός όμορφου πρωινού, μόνο έτσι θα αντιληφθείς τη διαφορά. Στην ουσία, πρόκειται για χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου και την ψυχική του υγεία. 
Είναι άπειρα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα και ενεργητικά τη μέρα μας, το σημαντικό πάντως είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή για τον εαυτό μας. Αν υπάρχουν πράγματα που σας βαραίνουν ή σας προβληματίζουν, το πρωί είναι η καλύτερη ώρα να τα λύσετε ή να τα διώξετε σιγά σιγά από μέσα σας. Γιατί το πρωί υπάρχει χρόνος και οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να σκέφτεστε καθαρά αλλά και αισιόδοξα, φτάνει να το θέλετε.
Άλλωστε με το να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας το πρωί, τον βοηθάτε να προσαρμοστεί καλύτερα στην καθημερινότητά του και τον αποφορτίζετε από την αίσθηση της ρουτίνας που καμιά φορά φαίνεται να μας επιβάλλεται πείθοντάς μας ότι δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
Γι' αυτό μη βυθίζεστε σε μια μέτρια καθημερινότητα που κοντεύει να σας πνίξει αλλά θυμίστε στον εαυτό σας ότι κάθε στιγμή της ημέρας σας είναι επιλογή και όχι αγγαρεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου