This day will never happen again

This day will never happen again
This day will never happen again

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Οδηγός για έναν ευτυχισμένο χειμώνα!

Για κάποιους μπορεί να βιάζομαι λίγο και να συμπεριφέρομαι σαν αμερικανάκι επειδή μιλάω για χιόνια και καμπαναριά ενώ είναι ακόμα Οκτώβρης, και βασικά μπορεί να ισχύει. Καταλάβετέ με όμως, είμαι ένα ονειροπόλο κορίτσι που εξιδανικεύει κάθε εποχή σκεπτόμενη απλώς τα μικρά κομμάτια της καθημερινότητας που αυτή φέρνει μαζί της! Άλλωστε, πιστεύω ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας ταυτίζονται μιας και δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μας. Επίσης, πιστεύω ότι αυτή η περίοδος είναι η καταλληλότερη για να προετοιμαστούμε για τον βαρύ και μακρύ χειμώνα που μας περιμένει (και που πιστέψτε με θα έρθει πολύ σύντομα) και γι'αυτό θα σας παραθέσω μερικές προσωπικές μου συμβουλές για να σας φουσκώσω και εσάς λίγο τα μυαλά (ε μη χαίρομαι μόνη μου) και για να πλησιάσετε όσο μπορείτε στην ουτοπική ιδέα του χειμώνα που κυριαρχεί στο ροζ μου μυαλουδάκι.

  • Γιατί είμαστε κρυουλιάριδες.
    Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική αλλά σκεφτείτε λίγο πόσες φορές το κρύο σας έχει χαλάσει τη βόλτα ή σας έχει κάνει να ανυπομονείτε να πάτε σπίτι σας για να ζεσταθείτε, ενώ είστε έξω. Ένα καλό παλτό και ένα κασκόλ θα σας καταστήσει ατρόμητους απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες και στα υψηλά μποφόρ, γι' αυτό αξίζει κατά τη γνώμη μου να αποκτήσετε, αν δεν έχετε, ένα παλτό κλασικού χρώματος ώστε να πηγαίνει με όλα, και που να σας κάνει να ξεχνάτε την ανυπόφορη παγωνιά.
  • Γιατί είμαστε και καταναλωτικοί.
    Χριστούγεννα. Μαγαζιά. Δώρα. Κατά τη γνώμη μου, τα χριστουγεννιάτικα ψώνια είναι τα πιο ωραία ψώνια του χρόνου γιατί τέτοια είναι η σκόπιμη ταύτιση της ιδέας των Χριστουγέννων με τη μανιακή κατανάλωση και τόσο μεγάλη η επιτυχία των διαφημιστών και των επιχειρήσεων, ώστε να αισθανόμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι (και άρα δικαιολογημένοι) να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε. Those bloody bastards! Δε μας χάλασε..
    Αγνοώντας τα καταναλωτικά μηνύματα που πρόκειται να περάσω λοιπόν, θα μεριμνήσω για τα θύματα της κοινωνίας στα οποία ανήκω με την παρακάτω συμβουλή. Προσπαθήστε να κάνετε οικονομία πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορείτε τότε να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Γιατί τα Χριστούγεννα πάντα μας αρέσουν οι αγορές και τα δώρα και όχι μόνο αυτά. Γενικά τα Χριστούγεννα πρέπει να τα ζούμε όπως θέλουμε και γι'αυτό πρέπει απλώς να προνοήσουμε όσο χρειάζεται. Τις εποχές που αγαπάμε πρέπει να τις στιγματίσουμε με αυτά που κάνουμε, ώστε να μας στιγματίσουν κι αυτές σαν ανάμνηση. 
  • Ξεκινήστε μια σειρά!
    Θυμάστε καθόλου εκείνα τα βαρετά απογεύματα του χειμώνα που καταλήγουμε ζαβλακωμένοι σπίτι ενώ έξω έχει ήδη νυχτώσει? Ειδικά όταν είμαστε από μεσημεριανό ύπνο και βαριόμαστε να βγούμε, οπότε παίρνουμε μια κουβέρτα αράζουμε στον καναπέ και παραδιδουμε τον εαυτό μας στη merenda και στο ατέλειωτο ζάπινγκ. Μην ξεπέφτετε στα σκουπίδια της τηλεόρασης λοιπόν που σας ρίχνουν τη διάθεση και το IQ εδώ που τα λέμε. Αντί αυτού ξεκινήσετε μια ενδιαφέρουσα σειρά ώστε να μη βαριέστε ποτέ ακόμα κι όταν δεν έχετε σχέδια. Θα σας συντροφεύει τα βράδια που δεν θέλετε να κοιμηθείτε νωρίς, τα πρωινά που δε θέλετε να σηκωθείτε απ'το κρεβάτι και γενικά θα σας βγάζει απ' την χειμωνιάτικη ρουτίνα όποτε το 'χετε ανάγκη.
  • Το αμαρτωλό ρόφημα. Τις αμαρτωλές τις σκέψεις είχα υπό έλεγχο...Ξέρω ότι όλοι αυτό σκεφτήκατε. ||| Οκ, στο θέμα μας. Για κάποιους ο καφές αρκεί, όμως όλοι μα όλοι έχουμε ανάγκη που και που από κάτι περισσότερο λαχταριστό...και παχυντικό. Κι επειδή είπαμε να μη ρουτινιάσουμε αυτόν τον χειμώνα και να μη φτάσουμε στο σημείο να πούμε "βαρέθηκα", πρέπει να πούμε ναι στην ποικιλία ακόμα και στις αλλάγες της καθημερινότητας. Όσο λιγότερο ομοιόμορφες είναι οι μέρες μας, τόσο πιο συναρπαστικές και γεμάτες. Βρείτε ένα ή και δύο ροφήματα που να σας αρέσουν πολύ, μια συγκεκριμένη παχύρευστη σοκολάτα που σας αρέσει, έναν καφές με γεύση φουντουκιού ή καραμέλας, ό,τι τέλος πάντων λιμπίζεται το κοιλιόδουλο κομμάτι του εαυτού σας. Έχοντάς τα λοιπόν διαθέσιμα στο ντουλάπι σας, μπορείτε να τα απολαύσετε όποτε εσείς επιθυμείτε, είτε δηλαδή τις δύσκολες μέρες σας, είτε τις τεμπέλικες μέρες σας, όπου πιστεύετε ότι χρειάζεται μια ευχάριστη νότα για να σας τονώσει. (Είμαι η μόνη που πιστεύει ότι κάτι τέτοια μικροπράγματα μπορούν να σας αλλάξουν τη μέρα?-comment down below!)
  • Stay busy, stay tuned
    Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει την ανεμελιά του καλοκαιριού αλλά όπως η γοητεία του καλοκαιριού είναι αυτή η αίσθηση της ξεγνοιασιάς, έτσι και η γοητεία του χειμώνα βρίσκεται μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας που μπορεί να μας κουράζει, όμως μας κάνει να απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τις ώρες χαλάρωσής μας πολύ απλά γιατί αυτές είναι περιορισμένες. Γι' αυτό και το να ασχολούμαστε με αυτά που πρέπει, (ανάλογα με το στάδιο ζωής στο οποίο βρισκόμαστε), πχ. σχολή, σχολείο, δουλειά κλπ, είναι αναγκαίο. Πρώτον γιατί μας κρατά σε εγρήγορση, μας κάνει δραστήριους κι έτσι ο χειμώνας μας είναι πιο εποικοδομητικός και λιγότερο βαρετός. Μην αφήνετε τις ώρες και τις μέρες να περνάνε αδιάφορα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα οποία θα σας καλλιεργήσουν και θα σας πάνε μπροστά. Και φυσικά θα κάνουν τον χειμώνα σας καλύτερο.
  • Κουζίνα, καναπές...απολαυστε υπευθυνα.
    Η υγεία και η ευεξία είναι βασικός παράγοντας για την ποιότητα ζωής ανεξαρτήτως εποχής. Κι επειδή ειδικά τον χειμώνα καταναλώνουμε ενέργεια λόγω των ασχολιών μας, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας λίγο παραπάνω. Αφήστε που θα έχουμε λιγότερη δουλειά τον Μάιο που ξαφνικά μας πιάνει υστερία με το σώμα μας και το επερχόμενο καλοκαίρι και τρέχουμε στα γυμναστήρια! (πόσο κλισέ αυτό το τελευταίο..) Μην ξεχνάτε επίσης και το δέρμα σας που χρειάζεται extra ενυδάτωση μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες το ξηραίνουν. Εμένα προσωπικά ο χειμώνας πάντα με ωθεί στην καθιστική ζωή, κι επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι είμαι η μόνη, σας προτείνω πραγματικά να κάνετε ό,τι μπορείτε (γυμναστήριο, τρέξιμο, χορός κλπ) για να αντισταθείτε. Αφήστε που θα σας πιάσει κατάθληψη αν κάθεστε σπίτι όλη μέρα. 
  • Κυριακάτικο σπιτικό Spa
    Εγώ έβαλα κυριακάτικο γιατί αυτή είναι η μέρα που με βολεύει, εσείς μπορεί να θέλετε να το κάνετε μια άλλη μερα. Βρείτε λοιπόν μια μέρα και καθιερώστε ένα πρόγραμμα ολικής περιποίησης του εαυτού σας. Ψάξτε συνταγές απ'το διαδίκτυο για μάσκες ενυδάτωσης, ενδυνάμωσης ή ό,τι άλλο χρειάζεστε σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα και δοκιμάστε τες, πειραματιστείτε. Γεμίστε την μπανιέρα σας με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο, ανάψτε κεράκια, πάρτε κι ενα βιβλίο αν θέλετε και χαλαρώστε. Θα νιώσετε σαν την Κλεοπάτρα, απλώς εσείς δε θα βαλετε γάλα γαϊδούρας με μέλι στην μπανιέρα σας. Τώρα αν θέλετε να βάλετε κι απ'αυτό, δεν θα σας σταματήσω. Μην ξεχάσετε το μανικιούρ και το πεντικιούρ, τα άκρα μας μαρτυρούν πολλά για εμας! Μια τέτοια μέρα μεσα στη βδομάδα όλοι την χρειαζόμαστε για να αποβάλλουμε την κούρασή μας και να θρέψουμε τον εαυτό μας με ορισμένα συστατικά που πολλές φορές ξεχνάμε ότι έχει ανάγκη.
  • Βραδιά ταινίας!
    Επειδή τον χειμώνα λέει να μένεις σπίτι ακόμα και με παρέα, κάλεσε τους κοντινούς σου φίλους σπίτι και οργανώστε μια βραδιά ταινίας. Βρείτε ένα βαζάκι και γράψτε ο καθένας σε ένα χαρτάκι μια ταινία που θέλετε να δείτε. Ρίξτε τα χαρτάκια στο βαζάκι και διαλέξτε ένα τυχαία. Έτσι δε θα σπαταλήσετε χρόνο σε διαφωνίες ως προς το ποια ταινία θα δείτε. Μπορεί ο καθένας να μαγειρέψει κάτι και να φέρει, ή να παραγγείλετε ή να τη βγάλετε με τοστάκια και ποπ κορν. Επίσης μπορείτε να το κάνετε πιο χουχουλιάρικο και να ανάψετε τζάκια και να ψήσετε κάστανα. Ό,τι θέλετε. Είναι μια καλή εναλλακτική για τις μέρες με κακό καιρό ή για περιόδους που δεν παίζουν πολλά χρήματα. Το σίγουρο είναι οτι θα περάσετε τέλεια! 
  • Ποικιλία στη διασκέδασή σας!
    Ή ακόμα καλύτερα, στην ψυχαγωγία σας. Να κι άλλο ένα τιπ το οποίο ισχύει για κάθε εποχή, όμως θα το παραθέσω κι αυτό γιατί παραμένει σημαντικό. Καλό είναι και το Ακρωτήρι και το Τρανζίστορ και οι 360, όμως μην μένετε θύματα της τυποιποιημένης ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Καλλιεργηθείτε και διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Πηγαίνετε σε συναυλίες, σε events, σε εκθέσεις, στο θέατρο. Η επαφή με την τέχνη και με ποικίλλα πράγματα που μπορεί να μην σας απασχολούν καν, μπορούν να σας αλλάξουν και να σας εμπνεύσουν. Ποτέ δεν ξέρεις. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλλία στη ζωή μας και να μην ακολουθούμε τυποποιημένους τρόπους ζωής δημιουργώντας μια ενιαία μάζα νέων με προβλέψιμη πορεία και επαναλαμβανόμενες προσωπικότητες. Η αναζήτηση χωράει σε κάθε εποχή και αδιαμφισβήτητα την κάνει ενδιαφέρουσα και μοναδική.

    Αυτά και οι ζεστές χνουδωτές χρωματιστές αστείες κάλτσες είναι οι δικές μου ιδέες για έναν ευτυχισμένο και ενδιαφέρον χειμώνα! Ελπίζω να μην σας κούρασα με το μεγάλο μου κείμενο, αν καταφέρατε να το διαβάσετε όλο σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ.



    Comment down below
    1. Είμαι η μόνη που πιστεύει ότι κάτι τέτοια μικροπράγματα μπορούν να σας αλλάξουν τη μέρα?
    2. Ποια είναι η δική σας συμβουλή για έναν ευτυχισμένο χειμώνα?

Και το τραγούδι της ημέρας =)

10 σχόλια:

  1. Τέτοια πράγματα μπορούν χειμωνιάτικα να σε ψυχοπλακώσουν. Κάποια απ' αυτά, όπως το να αποβλακώνεσαι από μία σειρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το point είναι να προτιμάς να βλέπεις μια σειρά από το να είσαι σπίτι και να μην κάνεις τίποτα απολύτως. Όχι να βάλεις τη σειρά να δεις αντί να βγεις έξω. Αν η σειρά είναι ποιοτική δεν τίθεται θέμα αποχαύνωσης. Ωστόσο, αυτά είναι και υποκειμενικά! Whatever makes u happy

      Διαγραφή
  2. ΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΕΒΑΛΕΣ BANKS!
    Ας σοβαρευτούμε όμως.
    Το μυστικό για έναν ευτυχισμένο χειμώνα είναι να παίρνεις ζακέτα. Θα χαρεί κι η μαμά και δε θα κρεβατωθείς χριστουγεννιάτικα.
    Να κλείσω αυτό το σχόλιο που σκίζει από συνοχή με μια συμβουλή: Ακόμα και το χειμώνα γαμάτε γιατί χανόμαστε (πόσο χίπισα ρε πούστη μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ποια είναι η δική σας συμβουλή για έναν ευτυχισμένο χειμώνα?"
    Αλκοολ. Γαλόνια απο αλκοολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καινούριος αναγνώστης? Καλωσήρθες!!
      Δε θέλω να αποκαλύψω τον αλκοολικό εαυτό μου, αλλά κάπου εδώ κάνουμε high 5 (έτσι δε γράφεται?) και λέμε με nigga ύφος "yeah duude"

      Διαγραφή
  4. Το Τούμπα Λίμπρε (σημείωση του μεταφραστή: ποτό από κοκακόλα και ρετσίνα, ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών) μετράει για αμαρτωλό ρόφημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαρτάται. Αν δε σε πειράζει να παραπατάς όλη μέρα σαν τον Jack Sparrow, ναι μετράει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή