This day will never happen again

This day will never happen again
This day will never happen again

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αν τρώγεται, μπορείς να το φας.

Είσαι φοιτητής? Δεν ξέρεις να μαγειρεύεις και ψάχνεις εύκολες και οικονομικές συνταγές γιατί δε σου φτάνουν τα λεφτά να παραγγέλνεις κάθε μέρα απ'έξω? Θες να φτιάξεις κάτι γρήγορα, γιατί είσαι έτοιμος να βγεις και παράλληλα δε θες να έχεις άδειο στομάχι για να μην ξερνάς το βράδυ από τα ούζα? Εδώ είναι μια ιδανική συνταγή που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σου.

Πάρε 2 αυγά για αρχή και χτύπα τα..
Βάλτα σε ένα τηγάνι με λίγο καυτό λάδι και άρχισε να καλλιτεχνείς. Εννοείται ότι μια σκέτη ομελέτα δε θα σε χορτάσει, γι'αυτ
ό άνοιξε το ψυγείο και δες τι έχεις μέσα. Ό,τι και να έχεις, κόψτο σε κομμάτια και βάλτο κι αυτό στο τηγάνι. Όλοι οι καλοί χωράνε!Τα μεγάλα αστέρια άλλωστε πάντα πειραματίζονται! 
Τώρα πάρε μια σπάτουλα και γύρνα απ'την άλλη μεριά ό,τι είναι μέσα στο τηγάνι για να το παίξεις έμπειρος.
Οκ, ήρθε η ώρα να τα δώσεις όλα. Βάλε το μάτι όσο πάει και ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Αν δεις σπίθες να πετάγονται μη φοβηθείς. Οι σεφ την τηλεόραση όλο κάτι τέτοια κόλπα με φωτιές κάνουν. Δηλαδή αυτοί είναι πιο μάγκες?
Οκ, τώρα σβήσε το μάτι. Αν είσαι προχωρημένος μπορείς να παίξεις λίγο και να πετάς με το τηγάνι την ομελέτα στον αέρα για να τη γυρίσεις. Έπειτα, γύρνα το τηγάνι ανάποδα για να πάει η ομελέτα στο πιάτο. Αν η ομελέτα είναι μαύρη σε κάποια σημεία, μην ανησυχείς στην πορεία θα τη σουλουπώσεις.
Τώρα βάλε αλάτι και πιπέρι με το κιλό για να καλύψεις τυχόν ατέλειες στη γεύση. Ως φοιτητής σίγουρα θα έχεις σαντυγί στο σπίτι σου. Για να βελτιώσεις λοιπόν λίγο το ντεκόρ, μπορείς να κάνεις τριανταφυλλάκια γύρω από την ομελέτα, κι αν δεν ξέρεις να κάνεις τριανταφυλλάκια, βάλε σαντυγί πάνω από τα μαύρα σημεία της ομελέτας για να τα καλύψεις. Η σαντυγί άλλωστε είναι τόσο νόστιμη που πηγαίνει με όλα. Τώρα μπορείς να τη φας. Τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι, αγνόησέ τες, είναι επειδή ο οργανισμός σου πανηγυρίζει χάρη στην εκπληκτική ομελέτα που τον τάισες.
Όταν τη φας μπορείς να πας ήσυχος στην έξοδό σου. Με αυτό το σνακ, σίγουρα δε θα ξερνάς το βράδυ από τα ούζα.


ΥΓ-> Η ζωή είναι μια ομελέτα. Βάζεις μέσα ό,τι βρεις στο ψυγείο και περιμένεις να δεις τι θα βγει.

6 σχόλια:

  1. Αυτό το ποστ είναι πολύ χρήσιμο για τον εξής λόγο: κάθε φορά που η μάνα μου θα φτιάχνει μπάμιες, θα θυμάμαι αυτή την ομελέτα και θα εκτιμώ αυτό που έχω μπροστά μου στο πιάτο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και κατά αυτόν τον τρόπο, η συνταγή αυτή είναι χρήσιμη!!

      Διαγραφή
  2. Δεν τρώω ομελέτες! Σα φοιτητής προτιμούσα τα μακαρόνια όταν δεν είχα φαΐ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα νιώθω ότι το άρθρο μου είναι άστοχο γιατί προτίμησα να γράψω για ομελέτα αντί για μακαρόνια...χαχαχα

      Διαγραφή