This day will never happen again

This day will never happen again
This day will never happen again

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ιδέες για ένα ιδανικό πρωινό.






Το πρωί είναι το πιο αισιόδοξο σημείο της μέρας.Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα με τα οποία μπορείς να εμπλουτίσεις τη μέρα σου, που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν να αντιμετωπίζεις διαφορετικά το πρωινό ξύπνημα που τόσο μισείς!






ΦΑΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΙΝΟ!


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΑ!



ΚΑΝΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.



ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ, ΜΕ ΠΑΡΕΑ Ή ΧΩΡΙΣ. 



ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ONLINE ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ




ΠΑΡΕ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ

.



ΚΡΑΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΤΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.




ΕΚΦΡΑΣΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΓΡΑΨΕ.




ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ! ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΟΜΩΣ, ΜΕΙΝΕ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΥΣ.





ΚΑΛΛΩΠΙΣΟΥ! ΤΟ ΠΡΩΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.




ΧΑΜΟΓΕΛΑ! ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ







Ξύπνημα με τον ήλιο


Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει περισσότερο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, από το φως του ήλιου. Ο τρόπος που επιλέγουμε να ζήσουμε την αρχή της ημέρας μας, όχι μόνο δείχνει τη γενικότερη στάση μας απέναντι στον εαυτό και τη ζωή μας, αλλά επιπλέον επηρεάζει τη διάθεση και την αποδοτικότητά μας εκείνη τη μέρα.
Δεν χρειάζεται να είσαι "πρωινός τύπος", χρειάζεται απλά να αφιερώσεις λίγο χρόνο εκτιμώντας τις ευεργετικές ιδιότητες ενός όμορφου πρωινού, μόνο έτσι θα αντιληφθείς τη διαφορά. Στην ουσία, πρόκειται για χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου και την ψυχική του υγεία. 
Είναι άπειρα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα και ενεργητικά τη μέρα μας, το σημαντικό πάντως είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή για τον εαυτό μας. Αν υπάρχουν πράγματα που σας βαραίνουν ή σας προβληματίζουν, το πρωί είναι η καλύτερη ώρα να τα λύσετε ή να τα διώξετε σιγά σιγά από μέσα σας. Γιατί το πρωί υπάρχει χρόνος και οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να σκέφτεστε καθαρά αλλά και αισιόδοξα, φτάνει να το θέλετε.
Άλλωστε με το να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας το πρωί, τον βοηθάτε να προσαρμοστεί καλύτερα στην καθημερινότητά του και τον αποφορτίζετε από την αίσθηση της ρουτίνας που καμιά φορά φαίνεται να μας επιβάλλεται πείθοντάς μας ότι δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
Γι' αυτό μη βυθίζεστε σε μια μέτρια καθημερινότητα που κοντεύει να σας πνίξει αλλά θυμίστε στον εαυτό σας ότι κάθε στιγμή της ημέρας σας είναι επιλογή και όχι αγγαρεία. 


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Αδικαιολόγητες μελαγχολίες..

Είναι νύχτα κι όπως κάθε νύχτα που μένουμε μόνοι στο σπίτι αποφορτίζουμε την ενέργειά μας κι αφήνουμε να συναισθήματα μας να βγουν στην επιφάνεια και να μας επιβληθούν για μια ακόμα φορά. Το υποσυνείδητό μας λειτουργεί χωρίς την άδεια μας και μας αναγκάζει να ψάχνουμε τις αιτίες  γι' αυτά που φαίνεται να νιώθουμε χωρίς να 'μαστε και εντελώς σίγουροι.

Μια μελαγχολία με άγνωστη πηγή που δεν ξέρουμε αν μας πνίγει ή αν την προκαλούμε μόνοι μας λίγο πολύ. Πρόσωπα του παρελθόντος, καταστάσεις που μοιάζουν με εκκρεμότητες και η ανασφάλεια του μέλλοντος δημιουργούν έναν αβάσταχτο καημό που μας πηγαίνει πίσω αντι εμείς να παλεύουμε να προχωρήσουμε. Κι είναι κρίμα γιατί είναι μακρύς ο δρόμος που ονειρευόμαστε να διανύσουμε. Είναι σημαντικά αυτά τα βήματα κι αν δεν τα κάνουμε εμείς, δε θα μας κάνουνε ούτε αυτά, αυτό που θέλουμε να γίνουμε.

Είναι όλα τόσο εύκολα και τόσο δύσκολα τα κάνουμε εμείς με τις ανθρώπινες αδυναμίες μας. Τελικά όταν μένεις μόνος και συνειδητοποιείς ότι όλα εξαρτώνται από σένα, καταλαβαίνεις ότι η ευθύνη που φέρεις είναι βάρος. Και μάγκας θα 'σαι όταν αυτή την ευθύνη θα τη μετατρέψεις σε προταίρημα. Κι είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό όταν δε σ'αγαπούν πιστεύω. Ή όταν έχεις φυλακισμένες σκέψεις μέσα σου που σε τραβάνε πίσω και σε στοιχειώνουν. Μα έτσι είναι η ζωή μάλλον. Πρέπει να μάθεις να τη ζεις και να την νικάς.

Σ'αγαπάω, Καληνύχτα